De Stichting

De Stichting Orgelconcerten is opgericht in 1975 met het doel om op de orgels van de Hervormde Kerk in Coevorden concerten van hoge kwaliteit te organiseren.

Het bestuur tracht dit te realiseren door jaarlijks een vijftal gerenommeerde organisten een concert te laten verzorgen.
Tevens heeft het bestuur de doelstelling om de concerten toegankelijk te houden door een zo laag mogelijke toegangsprijs. Zij heeft daarom bedrijven bereid gevonden de concerten met een bijdrage te sponsoren.


De Stichting Orgelconcerten Coevorden als culturele ANBI

KvK nr: 41017406
RSIN: 8166.48.943

IBAN: NL48 RABO 0170 5965 83

Adresgegevens:
De Boerhoorn 22
7812 BX Emmen
0591 769028
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Beleid:

De Stichting Orgelconcerten Coevorden stelt zich ten doel het Van de Berg en Wendt orgel in de Hervormde kerk van Coevorden te laten zien en vooral horen in al zijn luister en klankrijkdom. We proberen daarbij een zo groot mogelijke variatie aan te brengen in onze keuze voor organisten, waarbij kwaliteit bovenaan staat. We streven ernaar per concertseizoen één buitenlandse organist te engageren, één aanstormend talent, vaak een jonge, veelbelovende organist en drie of vier gerenommeerde organisten die al een zekere naam en faam hebben opgebouwd.
Het beleid van de Stichting is erop gericht dat de financiële continuïteit niet in gevaar komt. In de huidige periode vergt dat extra inzet van de leden van het bestuur. We doen er alles aan om de orgelconcertserie in stand te houden.

Bestuur:

Maartje van der Linde - voorzitter

Leo Ridderbos - vice-voorzittter

Irma Zuur-Mennen - secretaris

Klaas van der Meulen - penningmeester

Carel Dicke - lid

Ronald IJmker - lid


Financiën

Beloningsbeleid

De musici werken op declaratiebasis. De bestuursleden van de stichting Stichting Orgelconcerten Coevorden doen hun werkzaamheden onbezoldigd.

Inkomsten van de Stichting Orgelconcerten Coevorden

De Stichting Orgelconcerten Coevorden krijgt haar inkomsten via

- entreegelden, geheven bij elk concert;

- bijdragen van donateurs;

- bijdragen van vaste en incidentele sponsoren.


Verantwoording


Jaarlijks legt de penningmeester verantwoording af van het gevoerde financiële beleid, welke verantwoording wordt gecontroleerd door een officieel administratiekantoor.


ANBI Status

Vanaf 1 januari 2016 heeft onze stichting van de belastingdienst de status ‘Culturele ANBI’ gekregen. Een ANBI is een algemeen nut beogende instelling en de toevoeging ‘Culturele’ betekent dat wij ons voor minimaal 90 % inzetten op cultureel gebied. Donateurs van culturele ANBI’s hebben een extra belastingvoordeel, omdat voor hen een extra giftenaftrek geldt. Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken. Ondernemingen die onder de vennootschapsbelasting vallen, mogen 1,5 keer het bedrag van de gift aftrekken in de aangifte vennootschapsbelasting (zie hiervoor verder onder donateur worden).


Verslag van de activiteiten

Zie hiervoor op de concertagenda op deze website.